حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 13 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 14302 تعداد نوشته های امروز : 82×
ماجرای برکناری امیرحق‌‌رنجبر از مدیرعاملی لندو چه بود؟
  • ۱۴۰۲-۱۲-۲۰ ساعت: 17:03
  • شناسه : 5406

    لندو در سال ۱۳۹۴ با نام تجاری ایران‌رنتر شروع به کار کرد و در سال ۱۳۹۸ شرکت ارتباط فردا به عنوان سرمایه‌گذار وارد چرخه سهامداری شرکت ایران رنتر شد و در نهایت سال ۱۳۹۹ با تغییر نام تجاری این شرکت به لندو و تغییر برند به کار خود ادامه داد. اما حالا این شرکت با برکناری امیرحق‌رنجبر از مدیرعاملی لندو فضای جدیدی را تجربه می‌کند.
    در طول این سال‌ها حضور بانک آینده و شرکت ارتباط فردا به عنوان سهام‌دار آن کمتر به چشم می‌خورد و حساسیت چندانی روی این موضوع وجود نداشت بلکه برند لندو با نام امیرحق‌رنجبر گره خورده بود. در طول این سال‌ها لندو به عنوان پلتفرم خرید اقساطی با تأمین اعتبار از بانک آینده توانسته بود مسیر متفاوتی را برای خود ترسیم کند. چرا که در ابتدا بسیاری از شرکت‌های لندکی دسترسی مستقیمی به بانک برای تأمین اعتبار نداشتند ولی با اتصال لندو به بانک آینده آن را می‌توان اولین پلتفرم لندکی ایران دانست که با اتصال مستقیم به بانک توانست در دوره‌ای موفق به تأمین اعتبار خوبی در این حوزه شود و حتی پلتفرم تیمچه را برای رقابت جدی‌ با دیجی‌کالا راه‌اندازی کرد که متأسفانه پروژه تیمچه همان ابتدا با ش..

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    پایگاه خبری نجوا

    لندو در سال ۱۳۹۴ با نام تجاری ایران‌رنتر شروع به کار کرد و در سال ۱۳۹۸ شرکت ارتباط فردا به عنوان سرمایه‌گذار وارد چرخه سهامداری شرکت ایران رنتر شد و در نهایت سال ۱۳۹۹ با تغییر نام تجاری این شرکت به لندو و تغییر برند به کار خود ادامه داد. اما حالا این شرکت با برکناری امیرحق‌رنجبر از مدیرعاملی لندو فضای جدیدی را تجربه می‌کند.

    در طول این سال‌ها حضور بانک آینده و شرکت ارتباط فردا به عنوان سهام‌دار آن کمتر به چشم می‌خورد و حساسیت چندانی روی این موضوع وجود نداشت بلکه برند لندو با نام امیرحق‌رنجبر گره خورده بود. در طول این سال‌ها لندو به عنوان پلتفرم خرید اقساطی با تأمین اعتبار از بانک آینده توانسته بود مسیر متفاوتی را برای خود ترسیم کند. چرا که در ابتدا بسیاری از شرکت‌های لندکی دسترسی مستقیمی به بانک برای تأمین اعتبار نداشتند ولی با اتصال لندو به بانک آینده آن را می‌توان اولین پلتفرم لندکی ایران دانست که با اتصال مستقیم به بانک توانست در دوره‌ای موفق به تأمین اعتبار خوبی در این حوزه شود و حتی پلتفرم تیمچه را برای رقابت جدی‌ با دیجی‌کالا راه‌اندازی کرد که متأسفانه پروژه تیمچه همان ابتدا با شکست مواجه شد.

    یکی از بحران‌های جدی که برای لندو ایجاد شد در سال ۱۴۰۱ رخ داد زمانی که کاربران لندو علی‌غم پرداخت اقساط وام خود به عنوان بدهکار بانکی شناخته می‌شدند و این موضوع ضربه‌ جدی به رتبه اعتباری کاربران لندو به دلیل عدم بازپرداخت وام از سمت لندو به شبکه بانکی وارد شد. در همان دوران بود که امیرحق‌رنجبر مدیرعامل وقت لندو در مصاحبه‌ای با راه پرداخت وعده داد که که موضوع رتبه اعتباری کاربران حل شود اما با توجه به شواهدی که در این فضا وجود داشت کاربران در راه پرداخت کماکان معتقدند که این موضوع روی رتبه اعتباری آنها تأثیر گذار بوده است.

    این فضا و شرایطی که لندو برای کاربران خود ایجاد کرده طی یکسال گذشته موجب نارضایتی سهامداران را نیز فراهم کرده بود تا جایی که شنیده‌ها حاکی از آن است که این موضوع زیان انباشته این شرکت را افزایش داده و بانک آینده مسیر تأمین اعتباری لندو را را به همین دلیل محدود کرد.

    این شرایط تا جایی ادامه پیدا کرد که سهام‌دار اصلی لندو یعنی شرکت ارتباط فردا روز ۱۲ اسفند به طور رسمی اعلام کرده که با تصمیم هیئت‌مدیره لندو مدیرعامل این شرکت تغییر و علیرضا قنادان به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت معرفی شد.

    پس از این اتفاق بود که امیر حق‌رنجبر در گفت‌وگو با راه پرداخت این موضوع را تکذیب کرد و این اتفاق را غیرقانونی دانست. فضا در بین بانک، ارتباط فردا و شخص امیر حق‌رنجبر به نحوی پیش‌رفت که حتی تلفن پشتیبانی لندو تغییر و شماره تلفن رئیس هیئت‌مدیره لندو و مدیرعامل ارتباط فردا در آن درج شد. کاری که به نظر می‌رسید با توجه به دسترسی‌ها توسط مدیرعامل سابق لندو صورت گرفته بود.

    اما پس از اعلام تکذیب امیرحق‌رنجبر در خصوص موضوع برکناری او از مدیرعاملی لندو طی بررسی‌هایی که راه‌پرداخت انجام داد صورتجلسه داخلی هیئت‌مدیره لندو توسط راه پرداخت مشاهده و در آن قید شده بود که با تصمیم هیئت‌مدیره این شرکت مدیرعامل لندو تغییر کرده است و مراحل روزنامه رسمی در حال انجام است.

    مسئله جالب توجه اینجاست علی رغم تکذیب اولیه موضوع از سمت امیرحق‌رنجبر در خصوص تغییر مدیرعاملی لندو، او امروز اعلام کرد که امضاهای شرکت لندو در بانک آینده به مدیرعامل جدید تغییر داده شده است. حق رنجبر مدعی است علی‌رغم نبود آگهی تغییرات رسمی با دستور حمیدرضا بنائیان معاون فناوری اطلاعات بانک آینده این اتفاق رخ داده است.

    اما طبق پیگیری‌هایی که راه پرداخت از بانک آینده انجام داده این تغییر بر مبنای قوانین شرکت‌داری و قانون تجارت تغییر امضا انجام شده و پس از تصویب هیئت‌مدیره این تصمیم اتخاذ شده و این اقدام نیز در راستای معطل نماندن امورجاری و مالی شرکت صورت گرفته است.

    اما در این بین شاید چند نکته را باید به آن اشاره کرد که آن را می‌توان در توییت مهدی شریعتمدار مدیرعامل جیبیت و رئیس سابق انجمن فین‌تک مشاهده کرد. او در شبکه اجتماعی X اگر چه بیان کرد که نام لندو با امیر حق‌رنجبر حک شده و باقی می‌ماند اما در این بین یک توصیه کرد که تا جای ممکن سهام کنترلی اعطا نکنید. نکته‌ای حائز اهمیت برای کسب‌وکارهای استارتاپی که رفته‌رفته شاهد تغییرات در آنها هستیم.

    اگر به تغییر و تحولات طی ماه‌های اخیر در استارتاپ‌های نوپای سال‌های گذشته و شرکت‌های امروز ببینیم شاهد یک تغییر فضا هستیم. برخی از سرمایه‌گذاران تصمیم گرفتند سهام خود را به بنیان‌گذاران برگردانند که در جاجیگا و اخیرا هم نوار شاهد آن بودیم. برخی سهام عمده خود را به شرکت‌های بزرگی همچون گلرنگ واگذار می‌کنند که در ماجرای تپسی شاهد آن بودیم و برخی دیگر هم مانند ارتباط فردا تصمیم می‌گیرند برای بهبود یا تغییر روند کسب‌وکار دست به تغییر جدی بزنند و حتی از بنیان‌گذار آن نیز عبور کنند.

    اکنون اتفاقی که برای لندو رخ داده یک تصمیم در هیئت‌مدیره لندو و در بین سهامداران این شرکت بوده است. سهامداران بر مبنای سهام و اختیاراتی که داشتند تصمیم به برکناری امیرحق رنجبر گرفتند که این اتفاق برای مدیرعامل OpenAI نیز اخیرا رخ داد چرا که هیئت‌مدیره در نهایت تصمیم گرفت موسس این شرکت را برکنار کند.

    با وجود این اکنون نیز اتفاقی که در لندو رخ داده در لایه سهام‌داری و تصمیم هیئت‌مدیره بوده است چرا که ابهامات بسیار زیادی در خصوص حسابرسی و زیان انباشته لندو مطرح است و اکنون چندسالی است که به نظر می‌رسد این شرکت حسابرسی نشده و وضعیت شفاف مالی را در این شرکت شاهد نیستیم.

    شنیده‌های راه پرداخت حاکی از آن است بخش سهامی امیرحق‌رنجبر در لندو تغییری نداشته و سمت او تغییر یافته و حالا باید دید با حضور مدیر جدید شاهد تغییر در مسیر شفافیت مالی لندو و بهبود وضعیت کاربران خواهیم بود یا خیر.

    راه پرداخت – رسانه فناوری‌های مالی ایران

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.