۱۳:۲۹ – ۰۲ آبان ۱۴۰۳
دکتر ناهید یزدی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین از اجرای آزمایشی طرح غربالگری پوکی استخوان در قزوین خبر داد و گفت: این برنامه به صورت آزمایشی در بعضی از استانهای کشور در حال اجرا است که این طرح در محله پونک قزوین برای افراد ۵۰ سال و بالاتر در دست اقدام است.
وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان بیماری خاموشی است و زمانی خود را نشان میدهد که فرد دچار عوارض آن شده و مهمترین عارضه آن نیز شکستگیهایی با ضربههای بسیار کم در ناحیه لگن، بازو، مچ دست و کمر است که این منجر به سختیهای زیاد برای افراد بعد از پوکی استخوان میشود.
دکتر یزدی بیان کرد: باتوجه به اینکه جنسیت در پوکی استخوان تاثیرگذار است، این بیماری در زنان شیوع بالاتری دارد، یعنی از هر سه زن یک زن به این بیماری مبتلا است، چرا که تغییرات هورمونی در زنان بالای ۴۵ سال باعث میشود که زودتر به پوکی استخوان دچار شوند.
وی افزود: این طرح در کل استان به زودی توسعه میباید، اما در حال حاضر برای بانوان منطقه پونک و پایگاههای زمینهای انجام شده است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: روش غربالگری پوکی استخوان به این صورت است که زنان با مراجعه به پایگاه بهداشتی و ارایه پاسخ به سوالاتی از قبیل نوع سبک زندگی، سابقه شکستگی با ضربههای بسیار کم و یا مصرف داروهای خاص مورد بررسی قرار میگیرند و در صورت مثبت بودن این موارد، بیمار به پزشک ارجاع میشود و درخواست تست تراکم استخوان صورت میگیرد.
ثبت دیدگاه