۲۰:۰۰ – ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مسعود سعادتی صبح شنبه، بیست و ششم آبان ماه در برنامه دهمین دوره هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در دبیرستان زهرا مردانی آذر ناحیه ۲ تبریز، هدف از اجرای این طرح را افزایش توانمندی دانشآموزان و آگاهی بخشی به آنان در خصوص آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد، عنوان کرد.
وی گفت: آسیبهای اجتماعی به طور خاص اعتیاد و زمینههای شکلگیری آن به محل نگرانی برای همه تبدیل شده و مختص کشور ما نبوده و بخشی از معضلی است که تمام دنیا گرفتار آن است.
وی اقتضائات زمان را در بروز آسیبهای اجتماعی موثر دانست و افزود: معلمان و متولیان امر تعلیم و تربیت باید دقت کنند که نوع و سبک زندگی در عصر حاضر متفاوت از سایر دورهها بوده و فضای مجازی مانند تیغ دو لبهای است که میتوان آن را به فرصت تبدیل کرد و استفاده بهینه و هدفمند از آن نمود. نمیتوان الگوهای قدمی را در تربیت به کار گرفت؛ چرا که دانشآموزان ما امروزه نگاه متفاوتی دارند.
وی افزود: دانشآموزان و معلمان باید آسیبهای اجتماعی را که بخش اعظمی از آن نقشه دشمنان و توطئه آنان است، خنثی کنند. مقابله با آسیبهای اجتماعی نیازمند داشتن مهارت لازم به ویژه در قالب طرح یاریگران زندگی است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اهمیت نقش دانشآموزان در مسائل مختلف فرهنگی و تربیتی، اظهار کرد: دانشآموزان میتوانند در بسیاری از مسایل تربیتی پیشقدم باشند و در قالب نقشهای متنوع مانند آسیبهای اجتماعی، پلیس دانشآموز و پلیس آب و همیار مشاور در جهت جبران بخشی از آسیبها در زمینههای متعدد اثرگذار باشند.
سعادتی در ادامه، پیشینه فرهنگی و تاریخی سرزمین ایران را مورد اشاره قرار داد و افزود: مردم کشور ما در طول دورههای تاریخی متعدد، تاریخساز و منشا اثر بودهاند و در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز دغدغهمند هستند؛ چرا که ایران، مظهر پیشرفت، الگوی توسعه و دارای نگاهی مترقی به زندگی بوده و از چنین جامعهای انتظار میرود متفاوت از سایرین باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: امروز، مردم ما بدون ترس و واهمه با اقتدار و افتخار از مظلومان عالم دفاع میکنند. در حالیکه سایرین از آینده سیاسی خود میترسند؛ مردمان ما با افتخار در مقابل ابرقدرتها ایستاده و از حق مظلومان عالم دفاع میکنند و در چنین کشوری همگی تمام همت خود را برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی به کار میگیرند.
رنجبر دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانداری آذربایجان شرقی نیز در ادامه آسیبهای اجتماعی را حربهای از سوی دشمنان برای تهدید نوجوانان و جوانان دانست و افزود: نیاز است برنامههای متعددی در این خصوص اجرایی شود. باید با دید سرمایهگذاری به موضوع گسترش نهضت پیشگیری اولیه از اعتیاد بنگریم.
وی خاطرنشان کرد: آسیب اجتماعی اعتیاد، آسیبی سازمان یافته و بینالمللی و تهدیدی برای از بین بردن نسل بشریت و چهارمین بحرانی است که نسل بشر را تهدید میکند. آسیبهای ناشی از اعتیاد در خانوادهها غیر قابل جبران بوده و دانشآموزان میتوانند به عنوان سفیر آگاهی در این خصوص عمل کنند.
شایان ذکر است؛ نواخته شدن زنگ پیشگیری از اعتیاد و اجرای سرود و نمایش و اجرای زنده نقاشی توسط دانشآموزان از جمله بخشهای مختلف این برنامه بود.
منبع:روابط عمومی آموزش وپرورش
ثبت دیدگاه