دیابت در خراسان رضوی از پنج سال گذشته تا کنون بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس بخش کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برآورد میشود بیش از ۵۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به دیابت در استان خراسان رضوی وجود داشته باشد که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آنان از بیماری خود اطلاع ندارند و بیش از ۱۶۰ هزار بیمار در مراکز سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت هستند، بقیه در مراکز خصوصی خدمات دریافت میکنند.
دکتر بابک اقبالی افزود: همچنین از ابتدای امسال تا کنون ۹ هزار بیمار جدید مبتلا به دیابت در جمعیت تحت پوشش دانشگاه شناسایی شدهاند شیوع این بیماری در جمعیت شهری نیز بیش از جمعیت روستایی است.
وی ادامه داد: بیماری دیابت شایعترین بیماری متابولیک و پنجمین علت مرگ و میر است.مهمترین علت نارسایی کلیه و دیالیز، بیماری دیابت است.
اقبالی گفت: دیابت در صورت کنترل نشدن مناسب احتمال سکته قلبی و مغزی را حدود سه برابر افزایش میدهد و مهمترین علت قطع پای بزرگسالان پس از حوادث، دیابت است.
وی افزود: یک سوم بیماران دیابتی دچار مشکلات بینایی میشوند که در برخی از موارد منجر به نابینایی میشود.مهمترین علامت دیابت، بی علامتی است
او ادامه داد: شیوع دیابت در زنان کمی بیشتر از مردان است و در تعریف بیماری دیابت قند خون کمتر از ۱۰۰ طبیعی، قند خون بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ پیش دیابت و قند خون بیش از ۱۲۵ دیابت به شمار میرود
رییس بخش کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که گفت: بیماری دیابت در مراحل اولیه علامتی ندارد ولی در مراحل پیشرفتهتر علائمی، چون پرنوشی، پرخوری و پراداری و التیام دیرتر زخمها را دارد.
وی افزود: بهترین راه تشخیص آن مراجعه به مراکز سلامت و یا مطبها و درمانگاهها و انجام آزمایش قند ناشتا است و تغذیه مناسب، کاهش وزن و یا حفظ وزن مناسب، افزایش فعالیت بدنی با نظر پزشک درمانگر، نیز به بیماران دیابتی توصیه میشود.
ثبت دیدگاه