برای نخستین بار در سبزوار عمل جراحی پیچیده اصلاح اسکولیوز (انحنای شدید جانبی هفتاد درجه ستون فقرات پشتی و کمری)، انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، جراح مغز و اعصاب، دیسک و ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: اسکولیوز نوعی انحنای مارپیچی جانبی است که غالباً در خانمهای جوان و با سیر ایجاد تکاملی از دوران نوجوانی خود را نشان میدهد.
دکتر امیربیک افزود: عمل جراحی اصلاح اسکولیوز که به مدت ۸ ساعت به طول انجامید به کمک کارگذاری ۳۴ پیچ در ۱۷ مهره پشتی و کمری و لگنی بیمار (از مهره T۲ یا مهره دوم پشتی تا مهره S۱ یا مهره اول لگنی)، اصلاح انحنای شدید ستون فقرات پشتی و کمری با زاویه انحراف ۷۰ درجه انجام شد.
وی گفت: این عمل جراحی با کمک ایجاد دار بست فلزی سرتاسری در ستون فقرات از ناحیه زیر گردن تا لگن، طی جراحیِ بسیار حساس و طولانی، تحت نورو مانیتورینگ، انحنای مارپیچی ستون فقرات اصلاح شد.
او افزود: با توجه به جراحی سنگین و برش بزرگ ۵۰ سانتی متری پشت بیمار، ادامه یافتن درد تا مدتی پس از عمل برای بیمار طبیعی است، اما به راه افتادن بیمار پس از گذشت کمتر از ۱۲ ساعت بعد از اتمام عمل جراحی میتواند شبیه به یک معجزه باشد.
دکتر امیربیک گفت: مراقبتهای بعد از عمل جراحی اصلاح اسکولیوز به این صورت است که به مدت حدوداً یک سال با پرهیز از خم شدن، اختلال ساختاری انحنای ستون فقرات اصلاح میشود و پس از حدود یک سال با خروج داربست داخلی فلزی طی عمل جراحی مجدد، ستون فقرات در راستای جدید فرم میگیرد و اصلاح میشود.
وی افزود: مهمترین مزیت این عمل جراحی را بلند شدن ۵ تا ۶ سانتیمتری قد بیمار و همچنین اصلاح مشکل انحنای ظاهری ستون فقرات و کاهش دردهای ستون فقرات بیمار است.
وی ادامه داد: این عمل نادر به دلیل خطر بالا و احتمال ایجاد فلج و پیچیدگی فراوان، به ندرت انجام میشود و اغلب بیمارانِ اسکولیوز با هزینه هنگفت چند صد میلیون تومانی، معمولا از شهرستانها به بیمارستانهای خصوصی پایتخت ارجاع داده میشوند که خوشبختانه این عمل جراحی برای نخستین بار در سبزوار با هزینه مختصر و با موفقیت انجام شد.
ثبت دیدگاه