حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 15171 تعداد نوشته های امروز : 85×
ایجاد ۳ واحد هوش مصنوعی در دانشگاه‌های سراسر کشور
  • ۱۴۰۳-۰۸-۳۰ ساعت: 16:17
  • شناسه : 32696

    برنامه رسمی ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برای بسط هوش مصنوعی، گنجاندن ۳ واحد درس هوش مصنوعی ویژه هر رشته در دانشگاه‌هاست.   به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع بررسی […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ


    برنامه رسمی ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برای بسط هوش مصنوعی، گنجاندن ۳ واحد درس هوش مصنوعی ویژه هر رشته در دانشگاه‌هاست.

    سه واحد هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود

     

    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهور روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع بررسی نقش هوش مصنوعی در مشهد گفت: وزارت علوم هم با گنجاندن ۳ واحد درسی هوش مصنوعی موافقت کرده است تا درس هوش مصنوعی برای هر رشته‌ای تدوین شود و هم اینک نیز ۵۰ استاد دانشگاه برای این موضوع در نظر گرفته شده‌اند که تعدادی از آنان فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و تعدادی نیز از بهمن فعال می‌شوند.

    بهروز مینایی افزود: سه واحد درس هوش مصنوعی کاربردی شامل خوشه بندی، سرفصل‌های خوشه‌های مهندسی و غیرمهندسی و ایجاد بستر پایگاه داده است و در این راستا ۲۸ خوشه در علوم انسانی و علوم پایه، چهار خوشه در هنر و دامپزشکی و ۲۶ خوشه در فنی – مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استخراج شده است.

    دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی گفت: در این ستاد تصمیم بر آن شده است که هوش مصنوعی در سطوح عمومی جامعه از خانواده و مساجد گرفته تا معلمان و دانش آموزان، پزشکان و مهندسان و سایر اقشار به صورت رسمی و غیررسمی در قالب ۲ برنامه نوید و سیمرغ آموزش داده شود و سواد عمومی برای بهره گیری از هوش مصنوعی در کشور توسعه یابد.

    مینایی افزود: هوش مصنوعی توانایی یک ماشین برای نشان دادن رفتارهایی مانند یک انسان از قبیل استدلال، یادگیری، برنامه ریزی و خلاقیت است که شامل هوش مصنوعی محدود، هوش مصنوعی عمومی و ابرهوش مصنوعی می‌شود.

    استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: هوش مصنوعی عمومی توانایی تفکر، درک، یادگیری و به کارگیری هوش خود برای حل مشکلات پیچیده شبیه به انسان را دارد بنابراین مانند انسان می تواند احساسات، باورها و فرایندهای فکری را تشخیص دهد اما ابرهوش مصنوعی از هوش انسانی پیشی می‌گیرد و کارها را بهتر از انسان انجام می‌دهد، بنابراین نه تنها احساسات و تجربیات انسان را درک می‌کند بلکه می‌توانند احساسات، باورها و خواسته‌های خود را نیز مانند انسانها برانگیزاند.

    مینایی رویکردهای تهدیدی نسبت به هوش مصنوعی را حکمرانی، تهدید شغلی یا فناوری برافکن، نقش حریم خصوصی، مرجعیت زدایی نخبگانی یا نسبی شدن حقیقت، امنیتی – نظامی، جعل عمیق و رخداد تکنیکی برشمرد و گفت: تسلط سیستم بر انسان از ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۴۲ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده و پیش بینی می شود که در سال ۲۰۲۵ به ۵۲ درصد برسد و مشاغل را ماشین به جای انسان انجام می‌دهند.

    نشست هم‌اندیشی اساتید سراسر کشور با موضوع بررسی نقش هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های دیجیتال نوظهور در تحول علوم انسانی و اجتماعی در محل دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

     

     

     
     

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.