۰۸:۵۵ – ۱۵ آبان ۱۴۰۳
با گذشت زمان ضرورت اهمیت دستیابی و بهره برداری از هوش مصنوعی روز به روز بیشتر میشود. رهبر انقلاب در اولین دیدار با اعضای دولت چهاردهم برای چندمین بار و به درستی بر اهمیتِ هوش مصنوعی و توجه ویژه مسئولان به این حوزه تأکید کردند و هشدار دادند بخصوص در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر علمی از «هوش مصنوعی» بهعنوان یک مسئله مهم و آیندهساز نام بردند و با اشاره به تجربیات کشورهای مختلف دنیا در توسعه هوش مصنوعی تأکید کردند: «این مسئله در اداره آینده دنیا نقش دارد و باید بهگونهای عمل کنیم که ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد.»
سجودی کارشناس حوزه فناوری اطلاعات گفت: اگر بخواهیم به لحاظ تولید علم در حوزه هوش مصنوعی رده بندی داشته باشیم باید به پایگاه دادههایی مثل دواب ساینس بر اساس تولیدات علمی مراجعه کنیم. در این زمینه آخرین رتبه ایران شانزدهم جهان است. در زیرشاخههای این رتبه بندی متفاوت است. در زیرشاخه شبکه عصبی رتبه ششم را داریم. در رتبه بندی منطقه نیز بعد از ترکیه و عربستان قرار داریم. در این زمینه نیاز به تلاش و برنامه ریزی و حمایت ازنخبگان وجود دارد.
امینی دیگر کارشناس این حوزه در ادامه برنامه بیان کرد: تاکید مقام معظم رهبری بر تولید تکنولوژیها در لایههای مختلف است و صرفا استفاده از آن راهگشا نیست. هوش مصنوعی شبیه سازی ذهن انسان در شرایط مختلف و اعمال آن بر روی عملکرد ماشین است. در شاخصهای هوش مصنوعی، در ده سال آینده باید جزو ده کشور برتر باشیم. سامانه نیچر ایندکس به لحاظ انتشارات تحقیقات دسته بندی انجام میدهد.
سجودی اضافه کرد: بر روی تعریف هوش مصنوعی باید به صورت جدی اقدام شود. هوش بیولوژیکی، توانایی انسان در حل مسائل است. این توانایی هم قابلیت ارزیابی است. نحوه اکتساب آن هم بر اساس دادههایی که به ذهن میدهیم صورت میگیرد. کامپیوت به معنای محاسبه کننده است. در زمینه هوش مصنوعی به این توجه میکنیم که آیا اطلاعات را خود ماشین میتواند همانند ذهن انسان دریافت و پردازش کند و مثل انسان تصمیم گیری کند.
امینی گفت: در حوزه هوش مصنوعی رتبه کشورمان در دنیا و حتی در خاورمیانه مناسب نیست. در نیچر ایندکس در ده شاخص رتبه بندی انجام میدهد. در این رتبه بندی در انتشار کشور ما در رتبه ۱۳ قرار دارد، اما در شاخص سرمایه گذاری رتبه ۶۰ را دارد. عربستان سعودی در بخش سرمایه گذاری دولتی در هوش مصنوعی رتبه اول را در جهان به خود اختصاص داده است. ایران در منطقه نیز رتبه پایین تری دارد و سایر کشورهای منطقه بسیار بهتر عمل کرده اند. ما باید در این حوزه وارد شویم.
سجودی اظهار کرد: پذیرش تکنولوژیهای جدید نگرانی از بین رفتن برخی مشاغل را دارد، اما در واقع مشاغل از بین نمیروند و فقط تخصصها تغییر پیدا میکنند. بحث نقض حریم خصوصی نیز نگرانی دیگری در زمینه تکنولوژیهای جدید است. تهدیدات امنیتی هم نگرانی دیگری است که در این راستا وجود دارد. انتشار اطلاعات نادرست هم با تکنولوژیهای جدید نگرانی ایجاد میکند.
امینی گفت: در اشارات مقام معظم رهبری نیز وجود داشت که کشور باید در زمینه هوش مصنوعی اقدامات قابل توجهی داشته باشد. در این راستا ۱۹ تیرماه سازمان ملی هوش مصنوعی افتتاح شد. این موضوع در دولت چهاردهم نیز به صورت جدی پیگیری میشود.
ثبت دیدگاه