۱۲:۱۷ – ۲۲ مهر ۱۴۰۳
حقایی انواع پشه آئدس که ناقل بیماری تب دنگی است را دو نوع عنوان کرد و گفت: نوع اول این پشه در فصل گرما و نوع دوم نیز در فصول سرد سال و در مناطق سردسیر و کوهستانی قادر به ادامه حیات است که میتواند زنگ خطری جدی برای مردم استانهای سردسیر مثل آذربایجان شرقی باشد.
وی عامل اصلی بروز بیماری تب دنگی را پشه زدگی و انتقال از طریق پشه به انسان بیان کرد و افزود: در حال حاضر هیچ گزارش و مورد حتمی انسانی از این بیماری در آذربایجان شرقی واصل نشده است اما این بدین معنی نیست که استان عاری از هر گونه آلودگی است.
حقایی از مشاهده پشه آئدس در ۲ شهرستان خداآفرین و هوراند آذربایجان شرقی در ماههای اخیر خبر داد و با اشاره به اینکه مرکز بهداشت استان تدابیر لازم برای مراقبتهای ویژه در این خصوص را اتخاذ کرده است یادآور شد: افراد مشکوک که تماس با پشه داشته و یا با افراد خارج از کشور ارتباط برقرار کرده اند در صورت بروز علایم به طور حتم به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی با تاکید بر مراقبت و حساسیت مردم در خصوص بیماری تب دنگی اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما و کاهش تدریجی دمای هوا احتمال اینکه محلهای زیست پشه روز به روز گسترش یافته و بیماری مزبور نیز توسعه یابد وجود دارد.
حقایی آبهای راکد در حجم پایین را محل اصلی زیست پشه آئدس عنوان کرد و گفت: جمع شدن آب در بین تایرهای خودرو و لیوانهای یکبار مصرف میتواند محلهای اصلی زیست این پشه باشد.
وی گفت:آبهای راکد در حجم بالا محل زیست پشه آئدس نیست به طوری که بر اساس تحقیقات مرکز بهداشت آذربایجان شرقی و مطالعه کرانههای رودخانه ارس نشان داد هیچ گونه حیاتی در این محدودهها برای این نوع پشه وجود ندارد.
حقایی علایم عمومی بیماری تب دنگی را همچون سرماخوردگی دانست و ادامه داد: تب ملایم تا شدید از علایم بسیار مهم این نوع بیماری است و نشانههای همچون اسهال، استفراغ، ضایعههای پوستی نیز برای مبتلایان وجود دارد که این علایم در ردههای سنی کودکان بیش از بزرگسالان بروز پیدا میکند.
وی کمردرد، حساسیتهای پوستی مشابه سرخک، سردرد و درد در ماهیچهها و مفاصل را از دیگر نشانههای بروز تب دنگی عنوان و اضافه کرد: کسانی که چنین علایمی را در خود مشاهده کردند باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند.
منبع:ایرنا
ثبت دیدگاه