حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 15781 تعداد نوشته های امروز : 40×
مالک داده‌ها خود مشتریان هستند نه بانک‌ها
  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۷ ساعت: 11:10
  • شناسه : 34008

    آرش بابایی، مدیرعامل توسن در پنل چالش‌های استقرار نظام بانکداری باز در ایران بیان کرد پنل چالش‌های استقرار نظام بانکداری باز در ایران یکی از پنل‌های یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت در سالن همایش برج میلاد بود که ۶ آذر ۱۴۰۳ در سالن سعدی برگزار شد و آرش بابایی، مدیرعامل […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ


    آرش بابایی، مدیرعامل توسن در پنل چالش‌های استقرار نظام بانکداری باز در ایران بیان کرد

    پنل چالش‌های استقرار نظام بانکداری باز در ایران یکی از پنل‌های یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت در سالن همایش برج میلاد بود که ۶ آذر ۱۴۰۳ در سالن سعدی برگزار شد و آرش بابایی، مدیرعامل توسن در این پنل با تأکید بر این امر که افزایش رقابت و تسهیل نوآوری دو رکن بانکداری باز هستند در مورد چالش‌های رشد این حوزه صحبت کرد.

    افزایش رقابت و تسهیل نوآوری دو رکن مهم بانکداری باز هستند و این دو رکن باید به توسعه مالی خدمات و صیانت از مشتری منجر شوند. آرش بابایی، مدیرعامل توسن با اشاره به این موضوع گفت: «بخشی از صیانت مشتری به امنیت و داده‌های مشتری بر می‌گردد که باید با اجازه خود مشتری و احراز هویت کاملی که اتفاق میفتد در اختیار شرکت‌های فناوری مالی قرار بگیرد و بخشی دیگر آن به دریافت خدمات مالی ارزان و سریع‌تر برای مشتری حقیقی و حقوقی بر می‌گردد.»

    او در ادامه بیان کرد: «مبحث اول این موضوع به رگولاتوری بر می‌گردد که هنوز آن‌طور که باید به قوانین این حوزه پرداخته نشده است. رگولاتور در سنوات گذشته با بکارگیری زیرساخت‌هایی مانند دیبا و هاب فناوران، عملا در نقش اپراتور تجمیع کننده حوزه بانکداری باز عمل کرده است. واقعیت این است که تا رگولاتوری بانکداری باز شفاف نشود نوآوری که از اکوسیستم مطالبه می‌شود را نمی‌شود رقم زد.»

    ما در همین اکوسیستم، بانک‌هایی داریم که زیرساخت قدیمی دارند و در ارائه ای‌پی‌آی‌های اولیه‌ای به بیرون همچنان مشکل دارند. اتفاقی که باید بیفتد این است که زودتر از این چالش‌ها گذر کنیم و به نقطه‌ای برسیم که همه بانک‌ها بر اساس رگولاتوری که وجود دارد ملزم به انتقال ای‌پی‌آی‌های خود به بیرون شوند. بابایی با بیان این مسئله گفت: «به دلیل عدم وجود برخی از قوانین و مقررات، نگاه انحصارطلبانه باعث شده است بعضی از بانک‌ها مایل باشند به هر نحو ممکن مشتری را در پلتفرم خود نگه دارند و اجازه ندهند که در اکوسیستم فعالیت‌های بیشتری داشته باشند.»

    او ادامه داد: «یک استارتاپ در این اکوسیستم باید از یک نقطه‌ای شروع کند و نقطه شروع آن به این شکل است که با کسب‌وکار خود بتواند از تراکنش‌ها استفاده‌کرده تا منافع خود، مشتری و بانک را تأمین کند. اگر بخواهیم با این الزاماتی که رگوله نشدند و دست‌وپاگیر هستند جلوی فعالیت آنها را بگیریم آنها رشد نمی‌کنند. باید به یاد داشته باشیم که مالک داده‌ها خود مشتریان هستند و بانک‌ها نهایتاً می‌توانند حاکمیت داده را دنبال کنند.»

    او در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: «تا قوانین و مقررات شفاف نباشند نمی‌توان انتظار داشت که این بازار مقیاس‌پذیر شود، مثالی که همین‌الان با آن مواجه هستیم مسئله پرداخت مستقیم است که می‎‌تواند یک سرویس ارزش‌افزوده خوبی را برای مشتری فراهم کند. بانک‌ها بخصوص بانک‌های دولتی الزام دارند از قوانینی که بانک مرکزی در حوزه پرداخت ابلاغ می‌کند تبعیت کنند و اینها قوانینی هستند که واقعاً نیاز به بروز رسانی دارند. جلوگیری از رفتارهای ضدرقابتی دغدغه اصلی این حوزه است و اگر بتوانیم این موضوع را درست کنیم احتمال این که این اکوسیستم مقیاس‌پذیر شود وجود دارد و در صورت انجام این موارد هم بانک، مشتری نهایی و کسب‌وکارها در چهارچوب رگولاتوری منتفع می‌شوند.»



    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.