۰۸:۴۵ – ۲۰ مهر ۱۴۰۳
مهدی صباغی شهردار قزوین گفت: بازآفرینی شهری به عنوان یک تدبیر جدید در بازسازی بافتهای تاریخی و فرهنگی در دستور کار قرار دارد و بدون شک مردم استان و به ویژه قزوین در این موضوع ذی نفعان اصلی به شمار میروند تا زیست بهتری در محلات شهری خود داشته باشند.
صباغی افزود: قزوین وضعیت بسیار خوبی در بازآفرینی شهری دارد و یکی از برنامههای مهم مجموعه مدیریت شهری استان قزوین رسیدگی به بافتهای فرسوده و ناکارآمد محلات است.
وی ادامه داد: بستههای تشویقی بسیار مناسبی به پیمانکاران، مردم و شهرداریها ارائه میشود که شامل کمکهایی از جمله تسهیلات بانکی و ودیعه مسکن نیز میباشد تا هر چه سریعتر و بهتر بتوانیم مقوله بازآفرینی را در بافت محلات داشته باشیم.
صباغی ادامه داد: امیدواریم موضوع باز آفرینی به عنوان یک فرهنگ در جامعه تلقی شود چرا که وظیفه مجموعه مدیریت شهری است تا مناطق کم برخوردار را رونق دهد و در همین زمینه شهرداری قزوین برای نخستین مرتبه در کشور سال گذشته طرح “کلید به کلید” را در همین رابطه اجرایی کرد.
این مسئول با بیان اینکه طی ۱۲ سال اخیر در محله هادی آباد با ۵۶ هکتار وسعت، شامل ۳۸ هکتار کاربری، ۱۸ هکتار معابر و با تراکم جمعیتی ۶۰۷ نفر در هر هکتار، جمعیت محله در روز ۳۴ هزار نفر و در شب ۴۰ هزار نفر، تنها ۱۱ مورد پروانه ساخت و چهار مورد پایان کار صادر کرده بود، تصریح کرد: بعد از مصوبه جدید، از سال گذشته تاکنون ۵۰ پروانه ساخت، ۶۹ دستور تهیه نقشه، ۳۰۱ عریضه تجمیعی، ۴۴۹ واحد مسکونی و یک واحد تجاری در این محله رقم خورده است.
وی ادامه داد: حدود ۲ هکتار از اراضی بافت فرسوده در بلوار شهید نواب صفوی در تملک شهرداری قزوین قرار گرفت که به صورت سرمایه گذاری و مشارکت در ۳۳۰ واحد مسکونی و با زیربنای کل ۳۵ هزار مترمربع به تعداد ۳۳ پروانه ساختمانی احداث و در حال بهره برداری است.
صباغی عنوان کرد: همچنین در مرحله دوم نیز ۲ هکتار دیگر از بافتهای فرسوده این محل شامل ۲۶۵ پلاک ریزدانه توسط شهرداری قزوین مورد تملک قرار گرفت و نسبت به تجمیع و تفکیک با قطعات استاندارد و رعایت حد نصاب تفکیک اقدام و قطعات فوق به صورت مشارکت با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین در قالب ۳۳۰ واحد مسکونی در ۲۳ پروانه ساختمانی با زیربنایی معادل ۳۵ هزار و ۵۸۰ مترمربع در حال اجرا است.
به گفته این مسئول، با استقبال سرمایه گذاران بخش خصوصی از بستههای تشویقی شهرداری، تجمیع پلاکهای ریزدانه و ساخت و ساز در بافتهای فرسوده قزوین نیز رونق گرفته است.
شهردار قزوین با بیان اینکه با رشد و توسعه بخش صنعت در دهه ۴۰ و ۵۰ و در پی آن افزایش اشتغال و مهاجرت قابل توجه نیروی کار از استانهای همجوار به استان قزوین، در حاشیه بافت اصلی شهر قزوین محله هادی آباد با تراکم بالای ساختمانی شکل گرفت، بیان کرد: با توجه به روند فرسودگی بافت این محله و رفع معضلات پیش رو از جمله مناسب سازی فضای شهری، پیشگیری از وقوع حوادث غیر مترقبه و تسریع در امدادرسانی به شهروندان، کاهش حجم ترافیک، تامین فضای پارک وسایل نقلیه و بازگشایی گذرهای غیر استاندارد از دهه ۹۰ طرح احیا و بازآفرینی شهری در محدوده شمال غرب این محله در برنامه کاری شهرداری قزوین قرار گرفت و همچنان نیز ادامه دارد تا مردم در شرایط بهتری به زندگی خود ادامه دهند.
ثبت دیدگاه