مستندسازی سه قلاده پلنگ به صورت همزمان در یکی از روستاهای مشهد انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: آذرسال گذشته نیز یک قلاده پلنگ مادر به همراه سه توله اش در روستای حاشیه منطقه حفاظت شده ارس سیستان توسط بومیان منطقه مشاهده و تصویربرداری و توسط محیط بانان و کارشناسان این حوزه، به منطقه امن و حفاظت شده اُرس سیستان هدایت شدند.
سعید محمودی افزود: مشاهده مجدد پلنگ ها، آن هم در حاشیه مناطق حفاظت شده، شادی و روحیه تازهای را در دل محیط بانان و دوستداران محیط زیست ایجاد و وظیفه ما را نیز برای حفظ این گونه شاخص سنگینتر کرده است.
او ادامه داد: مشاهده دوباره پلنگ به عنوان یکی از گوشتخواران بزرگ جثه که جایگاه خاصی در چرخه حیات دارد، نشاندهنده شرایط مطلوب زیستگاهی و فراوانی طعمه به ویژه برای علفخواران و جوندگان در منطقه برای این گربه سان بزرگ جثه است که در سایه تلاشهای شبانه روزی محیط بانان و مشارکت جوامع محلی این منطقه میسر شده است.
محمودی گفت: آموزشهای لازم برای مواجهه با این گونه، توسط کارشناسان با جوامع محلی صورت پذیرفت و برای اطمینان خاطر از وضعیت حفاظتی، محیط بانان و کارشناسان حوزه حیات وحش به صورت مستمر در زیستگاه این گوشتخواران حضور خواهند داشت و گزارشات لازم تهیه میشود.
او افزود: پلنگ ایرانی هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقهبندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونههای در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار میرود.
منطقه حفاظت شده ارس سیستان، در خراسان رضوی و در شمال غرب مشهد واقع شده است.
منطقه حفاظت شده ارس سیستان، پوشیده از درختان جنگلی ارس است و گونههای جانوری آن عبارتند از پلنگ ایرانی، کَل و بز وحشی، قوچ و میش اوریال، گراز، گرگ و پرندگانی چون کبک دری، کبک معمولی، تیهو، انواع سهره و انواع پرندگان شکاری که حفاظت از آنها به عهده اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کلات نادری است.
ارس سیستان از سال ۱۳۷۶ منطقه شکار ممنوع اعلام شد و در سال ۱۳۷۸ به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
ثبت دیدگاه