۱۲:۳۱ – ۱۶ آبان ۱۴۰۳
یوسف اینانلو مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: در کنار تولید برق در نیروگاهها باید بتوانیم میزان مصرف را متعادل کنیم و اگر میزان مصرف از تولید بیشتر شود، ناترازی انرژی اتفاق میافتد و باید با سیاستهای مختلف آن را مدیریت کنیم.
اینانلو اضافه کرد: باتوجه به اینکه شبکه برق کشور سراسری است و نیروگاهها برق تولیدی را به شبکه تزریق میکنند و توزیع مصرف از طریق شبکه انجام میشود در صورت ناترازی شاهد ناپایداری خواهیم بود و اگر این وضعیت مدیریت نشود فروگسست شبکه بسیار پرهزینه خواهد بود.
این مدیر بیان کرد: در چند سال گذشته این اتفاق با مدیریت صورت گرفته کنترل شده و توانسته ایم از شبکه حفاظت کنیم.
وی گفت: نیروگاههای برقآبی نیروگاههایی هستند که برق را از محل انرژی ذخیره شده از رها شدن آب پشت سد تولید میکنند، اما باتوجه به دوران چند ساله کم بارشی طبیعتا ظرفیت اسمی در این نیروگاهها قابلیت استفاده نداشته و باتوجه به اینکه وضعیت اقلیم به سمت خشکسالی است بنابراین سیاستهای بهره برداری از این نیروگاهها باید تغییر کند و به سمت انرژیهای تجدیدپذیر برویم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بیان کرد: مدیران صنعت برق برای جبران ناترازیها برای سال آینده برنامههای متنوعی در نظر گرفته اند که افزایش تولید را در زمینه نیروگاههای تجدیدپذیر قرار داده اند و در زمینه مشترکین خانگی نیروگاههای خورشیدی پشت بامی با ظرفیت ۵ کیلووات برای خانههایی که در سایه نیستند استفاده میشود.
وی اضافه کرد: در حوزه مشترکین کشاورزی اگر بهره برداران از نیروگاه خورشیدی ۸۰ درصد برق خود را تامین کنند از سایر برنامههای مدیریت مصرف معاف خواهند شد و در حوزه مشترکین صنعتی هم اگر هر صنعتگر به میزان ۳۵ درصد مصرف خود را از نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کند از برنامههای مدیریت مصرف معاف خواهد شد.
اینانلو گفت: سرمایه گذاران هم میتوانند در شهرک انرژی که اولین مجموعه بزرگ کشور به مساحت یکصد هکتار است و ظرفیت تولید حدود ۷۰ مگاوات برق را دارد مشارکت و سرمایه گذاری کنند.
این مسئول یادآورشد: درحال حاضر حدود ۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان به بهره برداری رسیده و سرمایه گذاران میتوانند در اراضی خود با تغییرکاربری اقدام به نصب پنل خورشیدی و تولید برق کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: قزوین از نظر موقعیت جغرافیایی یکی از بهترین نقاط برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی است و سازمان ساتبا و وزارت نیرو هم برای سرمایه گذاران مشوقهایی در نظر گرفته اند و متقاضیان حتی میتوانند تولیدات خود را در بازار بورس به فروش برسانند.
وی اضافه کرد: مشترکین خانگی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی میتوانند به سایت ساتبا یا شرکت توزیع نیروی برق، استانداری، کمیته امداد و بهزیستی مراجعه کنند.
اینانلو بیان کرد: در سرمایه گذاری نیروگاههای خورشیدی هم تسهیلاتی داده میشود که همه هزینه مورد نیاز به صورت تسهیلات بدون ضامن و بازپرداخت دورهای به تصویب رسیده و پرداخت میشود.
این مدیر اضافه کرد: مردم روستاهای شهرستان آوج و آبگرم از این طرح استقبال قابل توجهی داشتند و امیدواریم در سایر شهرستانها نیز این طرح مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: در زمستان مقدار مصرف در استان بسیار پایین است، زیرا کولرهای خانگی و چاههای آب کشاورزی تقریبا تعطیل هستند و ظرفیت تولیدی بیش از نیاز مصرف است و در فصل سرد بخاطر گرمایش محدودیت تامین سوخت در نیروگاهها اعمال میشود و گاهی باید مدیریت مصرف انجام شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق در ادامه گفت: برای مدیریت مصرف برق باید شاخص داشته باشید که در این راستا در فصول غیرگرم، مصرف خانوار به طور میانگین ۱۶۷ کیلووات در استان است که ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه را در نظر گرفتیم.
وی اضافه کرد: در این فصول ساعت اوج مصرف بعد از ظهر و اوایل شب است که تقریبا ساعت ۱۵ تا ۲۰ دیده شده و مشترکین میتوانند زمان استفاده خود را جابجا و انرژی تولیدشده را مدیریت کنند.
به گفته وزیر نیرو، در فصول گرم سال حدود ۱۹ هزار و ۷۰۰ مگاوات ناترازی تولید و مصرف برق داریم.
در تابستان سال گذشته ۴۴ بار رکورد مصرف برق شکسته شد و بیشترین مصرف صورت گرفت که یکی از راهکارها اعمال قانون در خصوص مشترکان پر مصرف است.
ثبت دیدگاه