مشهد در هشتمین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و صادرات به کشورهای آسیای میانه میزبان تجار ۱۰ کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: مشهد میزبان تجار و فعالان اقتصادی ۱۰ کشور آسیای میانه و همسایه در هشتمین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و نمایشگاه بینالمللی صادرات به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است.
حسن نوری زاده افزود: این ۲ نمایشگاه بینالمللی از فردا(سه شنبه) به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی مشهد دایر میشود و رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه تجاری – صنعتی مهمان ویژه مراسم افتتاحیه خواهد بود.
وی ادامه داد: بالاترین هیات تجاری افغانستان به ظرفیت ۱۰۰ نفر از تجار و مسوولان اقتصادی این کشور در ۲ نمایشگاه مزبور حضور مییابند و قرار است مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار ظرفیتهای این منطقه را به منظور جذب سرمایه گذاران افغانستانی به صورت ویژه ارایه دهد.
معاون استاندار گفت: همچنین ۸۰ نفر از تجار و فعالان اقتصادی ترکمنستان، ۲۱ نفر از تجار و فعالان اقتصادی تاجیکستان و همچنین تجار کشورهای قرقیزستان، قزاقستان، روسیه و پاکستان و برخی دیگر از کشورهای آسیای میانه در این نمایشگاه حضور دارند و با ظرفیتهای اقتصادی و صادراتی ایران به ویژه خراسان رضوی و همچنین ظرفیتهای سرمایه گذاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور آشنا میشوند.
نوری زاده افزود: ۲ نمایشگاه مزبور که از فردا فعالیت خود را آغاز میکنند به لحاظ اهمیت بعد از تهران دومین نمایشگاه در این سطح هستند، لذا از اهمیت ویژهای به لحاظ رسانهای شدن و انعقاد تفاهم نامه برای گسترس همکاریها برخوردار هستند.
او گفت: در سفر با همراهی سفیر ایران در تاجیکستان و برخی مسوولان و فعالان اقتصادی به دعوت استاندار استان ختلان تاجیکستان از استاندار و معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی در راستای پیگیری مصوبات سفرهای گذشته انجام شد، ۶ تفاهم نامه که پیش از این در حوزههای دارویی، صنعتی و آموزشی منعقد شده بود، مطرح و بررسی شد.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد نیازمندیهای مواد غذایی و پروتئینی تاجیکستان را استان ختلان تامین می کند.
معاون استاندار گفت: قرار است در نمایشگاههای اقتصادی – صادراتی که از فردا در مشهد گشایش مییابد، در قالب نشستهایی با تجار تاجیکستانی علت عملیاتی نشدن تفاهم نامههای مزبور که سه مورد از آنها مربوط به کشور و بقیه مربوط به ایران است، مورد پیگیری قرار گیرد.
نوری زاده افزود: حجم صادرات ایران به تاجیکستان را ۹۸ میلیون دلار اعلام و مجموع مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار بوده که مقایسه شش ماهه ابتدای امسال با مدت مشابه پارسال نشان میدهد صادرات ایران به تاجیکستان از نظر وزنی ۵۵ درصد و از نظر ارزشی ۴۵ درصد رشد داشته است.
او ادامه داد: در نیمه نخست امسال حجم تجارت خراسان رضوی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته و به ۸۷۶ میلیون دلار رسیده است.
خراسان رضوی با ۲ کشور افغانستان و ترکمنستان هم مرز است، کشورهای هدف صادراتی استان به ترتیب افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه و همچنین امارات، عراق، کشورهای آفریقایی و جنوب شرق آسیا هستند.
این استان پنج گمرک در لطف آباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و ۲ بازارچه مرزی تایباد در مرز افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان را در اختیار دارد، همچنین خراسان رضوی در دالان شرق به غرب و شمال به جنوب قرار گرفته و مسیر عبور کامیونهای ترانزیتی است.
ثبت دیدگاه