حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 15319 تعداد نوشته های امروز : 98×
نقش مانیتورینگ شبکه در کاهش خرابی‌های بخش IT در مؤسسات مالی
  • ۱۴۰۳-۰۶-۲۹ ساعت: 10:19
  • شناسه : 21443

    مؤسسات مالی به نرم‌افزار نظارت بر شبکه نیاز دارند تا از قطعی‌های پرهزینه شبکه و نقض امنیتی مخرب جلوگیری کنند. سرعت‌بالای نظرسنجی و سیستم هشدار انعطاف‌پذیر به این مؤسسات کمک می‌کند تا رویکردی فعالانه برای نظارت بر شبکه اتخاذ کنند و قبل از اینکه به چنین مشکلات پرهزینه‌ای تبدیل شوند، آنها را از مسائل بالقوه […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ


    پایگاه خبری نجوا

    مؤسسات مالی به نرم‌افزار نظارت بر شبکه نیاز دارند تا از قطعی‌های پرهزینه شبکه و نقض امنیتی مخرب جلوگیری کنند. سرعت‌بالای نظرسنجی و سیستم هشدار انعطاف‌پذیر به این مؤسسات کمک می‌کند تا رویکردی فعالانه برای نظارت بر شبکه اتخاذ کنند و قبل از اینکه به چنین مشکلات پرهزینه‌ای تبدیل شوند، آنها را از مسائل بالقوه آگاه می‌کنند.

    به گزارش روابط عمومی دانا پرداز، در دنیای کاملاً متصل امروزی، مؤسسات مالی در یک محیط فناوری اطلاعات پیچیده و پویا عملیات خود را انجام می‌دهند. یکپارچگی این محیط برای عملکرد یکپارچه خدمات مالی مختلف، ازجمله تراکنش‌ها، مدیریت داده‌ها و ارائه خدمات به مشتریان بسیار مهم است. هرگونه اختلال یا خرابی سیستم در این زیرساخت می‌تواند عواقب گسترده‌ای داشته باشد. این عواقب نه‌تنها ازنظر مالی، بلکه بر رعایت مقررات و اعتماد مشتری نیز تأثیرگذار خواهد بود. در چنین شرایطی، نظارت بر شبکه ضرورت پیدا می‌کند.

    پایگاه خبری نجوا

    مانیتورینگ شبکه چیست؟


    مانیتورینگ شبکه به فرایند نظارت بر عملیات یک شبکه کامپیوتری با استفاده از ابزارهای یک نرم‌افزار مدیریت تخصصی اشاره دارد. این ابزارها به‌طور مداوم شبکه را تحت نظارت دارند تا اجزای کند یا از دسترس خارج‌شده را شناسایی کنند. درصورتی‌که قطعی یا سایر مشکلات تشخیص داده شود، نرم‌افزار بلافاصله به مدیران شبکه اطلاع می‌دهد.برای مؤسسات مالی، نظارت بر شبکه نه‌تنها یک بهروش محسوب می‌شود بلکه جزئی حیاتی از استراتژی عملیاتی آنها است.


    درک زیرساخت‌های فناوری اطلاعات مؤسسات مالی


    مؤسسات مالی چالش‌های منحصربه‌فردی را در رابطه با زیرساخت‌های فناوری اطلاعات تجربه می‌کنند. صنعت مالی به‌طورجدی به یک محیط IT قوی، ایمن و همیشه در دسترس متکی است. این زیرساخت از طیف گسترده‌ای از عملیات پشتیبانی می‌کند که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

    پردازش بی‌درنگ تراکنش: تراکنش‌های مالی چه در بانک، چه آنلاین یا از طریق اپلیکیشن‌های موبایل، به پردازش و تأیید فوری نیاز دارند. هرگونه تأخیر یا شکست می‌تواند به زیان مالی و کاهش اعتماد مشتری منجر شود.
    مدیریت داده‌ها: مؤسسات مالی حجم وسیعی از داده‌های حساس را مدیریت می‌کنند، از اطلاعات شخصی مشتری گرفته تا تاریخچه تراکنش‌ها و سوابق مالی. این داده‌ها باید به‌طور ایمن ذخیره‌ شوند، در دسترس قرار بگیرند و درنهایت پردازش شوند.
    انطباق با مقررات: صنعت مالی یکی از بخش‌های تحت نظارت در سطح جهانی است. مؤسسات باید الزامات انطباق دقیق را رعایت کنند که اغلب شامل حفظ گزارش‌های دقیق از فعالیت شبکه و اطمینان از ایمن بودن سیستم‌ها در برابر نقض است.
    خدمات مشتری: خدمات مالی به‌طور فزاینده‌ای در حال دیجیتالی شدن هستند، به این معنی که تعاملات مشتری با بانک‌ها یا ارائه‌دهندگان خدمات مالی آنها معمولاً توسط سیستم‌های فناوری اطلاعات انجام می‌شود. هرگونه خرابی سیستم می‌تواند این تعاملات را مختل کند و به نارضایتی و از دست دادن احتمالی فرصت تجارت با مشتری منجر شود.

    با توجه به حیاتی بودن این عملیات، عواقب خرابی شبکه و سیستم می‌تواند شدید باشد. مؤسسات مالی با ضررهای مالی بالقوه، پیامدهای قانونی و آسیب دیدن شهرت مواجه هستند. مانیتورینگ شبکه اولین خط دفاعی در کاهش این خطرات است.


    نقش مانیتورینگ شبکه در مؤسسات مالی


    قابلیت‌ها و امکاناتی که یک نرم‌افزار مانیتورینگ شبکه در دسترس قرار می‌دهد به مؤسسات مالی کمک می‌کند تا رویکردی فعالانه برای مدیریت شبکه داشته باشند، مشکلات بالقوه را پیش از اینکه به خرابی سیستم منجر شوند شناسایی و به آنها رسیدگی کنند.

    شناسایی پیشگیرانه و پیشگیری از خرابی: یکی از مزایای اصلی مانیتورینگ شبکه، توانایی آن در شناسایی و جلوگیری از خرابی‌های احتمالی پیش از وقوع آنها است. این رویکرد پیشگیرانه به‌ویژه در بخش مالی مهم است، جایی که هزینه‌های خرابی سیستم یا نقض داده‌ها می‌تواند قابل‌توجه باشد.
    سیستم‌های هشدار اولیه: ابزارهای مانیتورینگ شبکه می‌توانند ناهنجاری‌هایی را در عملکرد شبکه شناسایی کنند که ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل در حال رشد باشد. به‌عنوان‌مثال، یک افزایش غیرمعمول در ترافیک می‌تواند نشان‌دهنده یک حمله انکار سرویس توزیع‌شده (DDoS) باشد، درحالی‌که کاهش ناگهانی عملکرد سرور می‌تواند نشان‌دهنده یک خرابی قریب‌الوقوع در سخت‌افزار باشد. با هشدار دادن زودهنگام به تیم‌های فناوری اطلاعات در مورد این مسائل، نظارت شبکه اجازه می‌دهد تا اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع یک خرابی کامل انجام شود.
    تجزیه‌وتحلیل علت ریشه‌ای: هنگامی‌که مشکلاتی به وجود می‌آیند، ابزارهای مانیتورینگ شبکه داده‌های دقیقی را ارائه می‌دهند که می‌تواند برای انجام تجزیه‌وتحلیل علت اصلی مورداستفاده قرار بگیرند. با درک علت اصلی یک مشکل، تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند راه‌حل‌های طولانی‌مدت مؤثرتری را پیاده‌سازی کنند و احتمال بروز مشکلات مشابه در آینده را کاهش دهند.
    به حداقل رساندن خرابی: برای مؤسسات مالی، حتی چند دقیقه ازکارافتادن سیستم می‌تواند پرهزینه باشد. نظارت بر شبکه با فراهم کردن امکان تشخیص و حل سریع مشکلات در به حداقل رساندن زمان خرابی کمک می‌کند. این رویکرد تضمین می‌کند که خدمات مالی حیاتی در دسترس مشتریان باقی بماند و اعتماد و رضایت مشتری حفظ شود.


    نرم‌افزار مانیتورینگ شبکه بینا چگونه به مؤسسات مالی کمک می‌کند؟


    بینا یک نرم‌افزار پیشرفته برای مانیتورینگ شبکه و دیتاسنتر تولیدشده توسط شرکت دانا پرداز است. این راهکار تمامی سرویس‌های موجود بر روی شبکه را به‌صورت بی‌درنگ و ۲۴ ساعته تحت نظارت قرار می‌دهد. در صورت ردیابی هرگونه اختلال و اشکال، بینا با ارسال انواع هشدار، بلافاصله مسئولان شبکه را مطلع می‌سازد.

    پایگاه خبری نجوا

    مؤسسات مالی و بانک‌ها با استفاده از نرم‌افزار مانیتورینگ شبکه بینا می‌توانند تمامی اجزای حیاتی شبکه و زیرساخت فناوری اطلاعات خود را رصد کنند. این راهکار نظارت بر شبکه به‌صورت ابری ارائه می‌شود و بنابراین نیازی به نصب محلی روی سیستم‌ها ندارد.

    مانیتورینگ تجهیزات شبکه: کیفیت و امنیت دسترسی به اطلاعات در شبکه وابستگی مستقیمی به عملکرد مناسب تجهیزاتی مانند سوئیچ، روتر، اکسس پوینت و فایروال دارد. بروز هرگونه مشکل در عملکرد تجهیزات شبکه می‌تواند به ایجاد اختلال در بخش بزرگی از شبکه منجر شود. نرم‌افزار بینا از مجموعه قابل‌توجهی از برندهای تولیدکننده تجهیزات شبکه پشتیبانی می‌کند. وجود الگوهای از قبل تعریف‌شده به متخصصان IT کمک می‌کند تا فرایند مانیتورینگ تجهیزات را به‌سرعت شروع کنند.
    مانیتورینگ سرورها: کل تجهیزات شبکه و زیرساخت‌های IT یک بانک یا مؤسسه مالی در این جهت به کار گرفته می‌شود تا کاربران بتوانند به منابعی که سرورها ارائه می‌دهند دسترسی داشته باشند. بنابراین مطمئن شدن از اینکه سرورها عملکرد صحیح و سریعی دارند، برای کارشناسان شبکه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

    وقوع مشکل در عملکرد سرورها در بسیاری از موارد به زیان‌های چشمگیر و حتی غیرقابل‌جبران منجر می‌شود. نرم‌افزار مانیتورینگ شبکه بینا امکان مانیتورینگ پیوسته منابع سخت‌افزاری و سرویس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین کارشناسان شبکه می‌توانند بر روی پروسه‌ها و لاگ سرورها نظارت کامل داشته باشند و با تعریف شاخص‌های دلخواه، عملکرد سرورها را مورد ارزیابی قرار دهند.
    مانیتورینگ شرایط محیطی: نرم‌افزار بینا یک سیستم مانیتورینگ شرایط محیطی پیشرفته و جامع را در دسترس کارشناسان شبکه قرار می‌دهد تا بر پارامترهای حیاتی مانند دما، رطوبت، نشتی آب، ولتاژ و دود در مکان‌هایی مانند اتاق سرور و دیتاسنتر نظارت داشته باشند. به‌این‌ترتیب در صورت وقوع هرگونه مشکلی ازجمله بالا رفتن دما یا نوسان ولتاژ، نرم‌افزار بلافاصله از طریق کانال‌های ارتباطی مختلف مدیر شبکه یا کارشناسان مسئول را مطلع می‌سازد. این قابلیت‌ها می‌تواند از بروز خسارت‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری کند.

    راه پرداخت – رسانه فناوری‌های مالی ایران

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.