حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 23 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 12978 تعداد نوشته های امروز : 0×
پایان گمانه زنی ها در عرصه محوطه تاریخی تپه قادرآباد دشت مشهد
  • ۱۴۰۳-۰۷-۳۰ ساعت: 13:18
  • شناسه : 28393

    عملیات گمانه زنی با هدف تدقیق عرصه و پیشنهاد حریم محوطه تاریخی «تپه قادرآباد» دشت مشهد پایان یافت.   به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره ثبت و جرائم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: محوطه «پیش از تاریخ» قادرآباد یکی از محوطه‌های باستان شناسی دشت مشهد […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ


    عملیات گمانه زنی با هدف تدقیق عرصه و پیشنهاد حریم محوطه تاریخی «تپه قادرآباد» دشت مشهد پایان یافت.

    پایان گمانه زنی ها در عرصه محوطه تاریخی تپه قادرآباد دشت مشهد

     

    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره ثبت و جرائم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: محوطه «پیش از تاریخ» قادرآباد یکی از محوطه‌های باستان شناسی دشت مشهد و در حوضه ‌آبریز کشف ‌رود است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

     محمود طغرایی افزود: پیشروی زمین‌های کشاورزی و تسطیح بخش عمده‌ای از تپه که قبل از سال ۱۳۷۵ در محوطه صورت گرفته، موجب شده که هم اکنون بخش کوچک‌تری از تپه باقی بماند.

    وی بیان کرد:  به همین منظور مرحله نخست برنامه گمانه‌زنی به سرپرستی دکتر محمد صادق داوری به منظور تدقیق عرصه و پیشنهاد حریم اثر با رویکرد تدوین ضوابط حفاظتی باستان‌شناسی در تابستان ۱۴۰۲ انجام شد.

    طغرایی افزود: در این فرایند ابتدا قدیمی‌ترین عکس‌های هوایی و ماهواره‌ای موجود تهیه و با ایجاد ۱۴ گمانه، وضعیت کلی اثر مشخص شد و در دومین مرحله این اقدام و در شهریور و مهر ماه امسال با ایجاد ۹ گمانه تکمیلی، محدوده دقیق عرصه اثر تاریخی در میانه اراضی کشاورزی مشخص شد.

    وی اضافه کرد: نظر به اهمیت موقعیت این محوطه تاریخی در حاشیه کشف‌رود و تاثیری که چشم انداز منطقه در ایجاد و شکل دادن به نوع معیشت و نحوه زندگی ساکنان آن درحدود ۶ هزار قبل داشته است، محدود حریمی این اثر تا لبه کشف رود پیشنهاد شده است.

    تپه قادرآباد در مهر ماه ۱۳۸۰ و با شماره ۴۰۳۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.