عطیه پورفخیم، مدیر مارکام شرکت جیاساس در گفتوگو با راه پرداخت از اهداف و نگرش جیاساس از حضور بینالمللی در نمایشگاههای خارجی گفت و به راهکارهای نوین هوش مصنوعی، بانکداری سبز، توجه بیش از پیش این شرکت به راهکارهای نوین هوش مصنوعی و چشمانداز آیندهپژوهانه جیاساس به حوزههای نوین و نوآورانه پرداخت.
ماجراجویی بر لبه فناوری جهانی
پورفخیم در ابتدا با اشاره به حضور این شرکت در عرصه بینالمللی توضیح داد: «جیاساس با تمرکز بر نوآوری و پیشرفت در عرصه بانکی و پرداخت و همچنین برخورداری از تجربه حضور در نمایشگاههای مختلف بینالمللی در سالهای گذشته، همچنان به ماجراجویی خود در این زمینه ادامه خواهد داد. جیاساس با ادامه نگرش قبلی خود که مبتنی بر ماجراجویی و حرکت بر لبه فناوری جهانی است قصد دارد با محصولات و خدمات نوآورانه خود، نمایشگاههایی نظیر Dubai Seamless 2024 ،Dubai Fintech Summit و Bangkok Money 20/20 را به فرصتی تازه برای ارتقای فناوری تبدیل کند. جیاساس با مشارکت در نمایشگاههای بینالمللی، به دنبال ارتقای همکاریهای بینالمللی و تعامل با نخبگان صنعت فناوری در حوزه بانکی، پرداخت و فینتک است تا در تداوم نوآوریهای جهانی نقش مؤثری داشته باشد.»
او در خصوص رویکرد و نگرش جیاساس و نحوه حضور این شرکت در نمایشگاههای بینالمللی تشریح کرد: «ما سه رویکرد و نگرش اصلی را در سالیان اخیر دنبال کردهایم و دستاوردهای اخیرمان بهوضوح قابل مشاهده بوده است؛ نگاه ویژه به حوزه هوش مصنوعی، رویکرد پسماند صفر و نگرش سادگی توأم با زیبایی ابزارهای نوین بانکی»
هوش مصنوعی؛ ارتقاء تعاملات انسانی در عصر دیجیتال
شرکت جیاساس در چند سال گذشته با رونمایی از ربات آلفا پروژه پیادهسازی هوش مصنوعی در صنعت بانکی را شروع کرد. در همین رابطه عطیه پورفخیم با اشاره به فناوری هوش مصنوعی، بهعنوان مهندس مخفی انقلاب در صنعت بانکی، تأکید کرد: «هوش مصنوعی نه تنها از تجربه مشتریان یک فضای تازه و هوشمند میسازد، بلکه در پرداختها نیز با ارتقاء به سطح جدیدی از سرعت و امنیت، راهی نوین را برای آینده پرداختهای دیجیتال باز میکند. در دهه گذشته، با ورود به صنعت بانکی و حوزه پرداختها، بهعنوان یک فاکتور تحولآفرین، چهره اصلی این صنعتها را به طور جذابی تغییر داده است.»
او افزود: «این نسل جدید از فناوری، از تحلیل دقیق دادهها تا ایجاد تجربههای فوقالعاده برای مشتری، تعاملات مالی را به یک تجربه هوشمند و دیجیتال تبدیل کرده است. هوش مصنوعی نه تنها در بهبود کارایی و سرعت در امور بانکی مؤثر است، بلکه با مدیریت هوشمند مخاطرات و امنیت معاملات، مفهوم اطمینان و اعتماد در پرداختهای الکترونیکی را دستخوش تغییر کرده که سطح جدیدی از خدمات در این فرایندها را ارائه میکند. با وجود این تحولات، بازیگران صنعت بانکی و پرداخت ناچار هستند که بیش از پیش به رشد روزافزون هوش مصنوعی در جهت ارتقاء خدمات و بهبود تجربه کاربری مشتریان توجه نمایند.»
پورفخیم با اشاره به اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در دنیای امروز گفت: «همانطور که میدانید هوش مصنوعی زمینبازی همه حوزههای فناوری را تحتتأثیر خود قرار داده است و به طبع حوزه بانکی، فینتک و پرداخت نیز از این قضیه مستثنی نبوده است. هوش مصنوعی در این صنعت، نه تنها به بهبود کارایی و بهینهسازی فرایندها کمک میکند، بلکه تجربه مشتریان را نیز بهبود میبخشد. همانطور که اشاره شد جیاساس نیز با ارائه اولین ربات بانکی ایران از نخستین شرکتهایی بود که در زمینه هوش مصنوعی گام برداشت و به واسطه توجه بانکها و مؤسسات مختلف، از این راهکار هوش مصنوعی استقبال بسیار خوبی شد. گفتنی است ما در نمایشگاههای آتی قصد داریم در راستای تحقق مأموریت خود در زمینه تسهیل خدمات بانکی و پرداخت، از راهکارهای جدید و مدرن هوش مصنوعی جیاساس رونمایی کنیم و هدف و زمینه این راهکارها عموماً در راستای ارائه خدمات هوشمندانه به مشتریان بانکها در بهبود تجربه مشتری، افزایش امنیت و بهبود فرایندها خواهد بود.»
رویکرد پسماند صفر و زیستپایشی؛ تقاطع صنعت و اکوسیستم
پورفخیم درباره اهمیت رویکرد پسماند صفر و حفظ اکوسیستم گفت: «Zero Waste World یک برنامه همکاری جهانی مشتریمحور است که هدفش طراحی مشترک و ارائه راهحلهای نوآورانه برای حل چالشهای رایج ریشهکنی زباله در فرایندهای عملیاتی تولید محصولات است و شرکت جیاساس برای این مفهوم در محصولات و راهکارهای خود اهمیت ویژهای قائل است.با توجه به این مهم، ما قصد داریم تا با تمرکز بر رویکرد Sustainability (توسعه پایدار/زیستپایشی) و Zero Waste در کنار انتقال مفهوم رشد صنعت با حداقل تأثیر منفی بر محیطزیست، در نمایشگاه ۲۰۲۴ Seamless حضور داشته باشیم. همچنین، لازم به ذکر است که این موضوع را در زبان طراحی غرفه جیاساس در سال گذشته نیز رعایت کرده بودیم و قصد داریم علاوه بر فاکتورهای ذکر شده، امسال هوش مصنوعی را نیز چاشنی طراحی غرفه خود کنیم.»
او همچنین افزود: «منظور از رویکرد پسماند صفر، طراحی و مدیریت محصولات و فرایندهایی است که به طور سیستماتیک از حجیم و سمی شدن زبالهها و مواد جلوگیری میکند.»
عطیه پورفخیم با اشاره به اینکه یکی از مسئولیتهای اجتماعی اصلی شرکتها باید اهمیتدادن به «مفهوم پسماند صفر» باشد، گفت: «یکی از اهداف سازمانهای بزرگ در دو دهه اخیر، به صفر رساندن پسماند در جهان بوده است و برای تحقق این هدف یک دستورالعمل ساده وجود دارد که در آن دفع، کاهش، استفاده مجدد، بازیافت و پوسیدگی زباله اهمیت دارد. سعی ما نیز در سالیان اخیر بر این بوده تا محصولات و راهکارهای سختافزاری خود را با توجه به این رویکرد طراحی و روانه سیستم بانکی و پرداخت کنیم تا نقش خود را در نگهداری و حفظ اکوسیستم ایفا کرده باشیم.»
زیباییشناسی در بانکداری نوین؛ وقتی زیبایی به تکنولوژی میپیوندد
مدیر مارکام شرکت جیاساس در ادامه به نگرش «سادگی توأم با زیبایی ابزارهای نوین بانکی» پرداخت و ضمن مهم دانستن فاکتور سادگی و مینیمال بودن در عین زیبایی و کارایی ابزارهای نوین بانکی و پرداخت اشاره کرد: «یکی از فاکتورها و مشخصات ابزارها و راهکارهای ارائه شده جیاساس به صنعت بانکی و پرداخت، سادگی ابزار و ایجاد سهولت برای کاربران است. در دنیای پیچیده امروز، مردم بهسادگی اهمیت زیادی میدهند. صنعت بانکی و پرداخت نیز باید تا حد ممکن از شر سازوکارهای پیچیده و غیرضروری خلاص شود، بدون اینکه تجارب لذتبخش را قربانی کند. این اصول باید در تمامی راهکارها و ابزارهای بانکی و پرداختی وجود داشته باشند. هر سال، تکنولوژی زندگی را برای مردم پیچیدهتر میکند. بنابراین، هر ابزار بانکی و پرداختی میتواند با ارائه یک تجربه کاربری عالی بر اساس یک رابط کاربری ساده و زیبا از مزیت قابلتوجهی برخوردار شود.»
او افزود: «سادگی در عین زیبایی توسعه خدمات دیجیتال باعث ظهور استارتاپهای فینتک و نوآوریهای مختلف صنعت مالی و دگرگونی صنعت خدمات مالی شده است. بنابراین، سیر تحول در ابزارهای بانکی و پرداختی بهعنوان راهی برای سادهتر کردن برخی امور دشوار و ناخوشایند اما معمولی آغاز شده است. اخیراً، همین انقلاب سادگی را میتوان در بخش خدمات مالی مشاهده کرد.»
مدیر مارکام جیاساس گفت: «سادهسازی ابزار بانکی و پرداختی حتی در عرصه بینالمللی این امکان را به کاربران میدهد که با تلاش و دانش کمتر به نتایج مشابه یا حتی بیشتری برسند و تلاش جیاساس نیز در تمام دوران فعالیت خود، توجه به سادهسازی در جهت ارائه خدمات بانکی و پرداختی با ابزارهای مدرن و زیبا بوده است. در این راستا، ما قصد داریم تا با نمایش برخی از محصولات و راهکارهای خود در عرصه جهانی، توجه مردم و سایر رقبا را به همهگیر کردن این نگرش جلب کنیم.»
مسئولیت اجتماعی جیاساس؛ لزوم بانکداری سبز
امروزه، مسئولیتهای اجتماعی از مهمترین موضوعات موردبحث سازمانهای مختلف هستند که همواره در فلسفه وجودی و مأموریتهای خود به آن میپردازند و بانکداری سبز، یکی از مصادیق اصلی در انجام وظایف مربوط به رسالت اجتماعی بانکهای امروزی است. در همین رابطه مدیر مارکام جیاساس درباره سبز بودن راهکارهای این شرکت توضیح داد.
به گفته پورفخیم وقتی صحبت از بانکداری سبز میشود، شاید تصور اولیه بیش از هر چیز بر روی بانکداری الکترونیک و ابزارهایی باشد که کمتر از کاغذ استفاده میکنند که قطعاً بخشی از بحث شامل همین موضوعات میشود، اما این صرفهجویی از دو بعد قابل بررسی است؛ نخست آنکه بانکداری الکترونیکی و ابزارهای نوین بانکی و پرداختی سبب کاهش مصرف کاغذ میشوند و از سویی دیگر، محیطزیست نیز حفظ میشود. تمام راهکارهای جیاساس از جمله راهکارهای سختافزاری و نرمافزاری در سالیان اخیر در این مسیر ارائه و همواره سعی شده این رویکرد در طراحی محصولات و خدمات نیز لحاظ شود.
برنامههای آتی شرکت جیاساس
پورفخیم در انتها به برنامههای آتی شرکت جیاساس پرداخت و توضیح داد: «جیاساس در سالیان متمادی فعالیت خود، راهکارهای نوین بانکی و پروژههای نوآورانه بسیاری را طراحی و پیادهسازی کرده است. پیادهسازی رمز یکبار مصرف در بیش از ۲۰ بانک کشور، هوشمندسازی پرداخت عوارض خروج از کشور در تمامی مرزهای ایران، عرضه شناسنامه هوشمند، گذرنامه، گواهینامه، کارت خودرو و همچنین عرضه و صدور تمام الکترونیک بیمهنامه هوشمند توریست و صدور سیمکارت تنها گوشهای از این فعالیتها هستند. همچنین جیاساس بهترین شیوهها و ایدههای نوآورانه بانکتک، فینتک، اینشورتک، لندتک، رگتک، نئوبانک و بانکداری باز را در سراسر جهان بررسی میکند و همواره درصدد توانمندسازی رهبران بانکها و مدیران تأثیرگذار برای دستیابی به اهداف تحول دیجیتالی خود است. بهعلاوه، این شرکت اخیراً در راستای ارائه راهکارهای خلاقانه و نوآورانه سعی داشته زمان قابلتوجهی را صرف بررسی موضوعاتی از قبیل سفته الکترونیک، حواله دیجیتال، انتقال پول بهصورت هوشمند، اینترنت اشیا، ارائه رمز یکبار مصرف، وامدهی آنلاین و ارائه راهکار احراز هویت دیجیتال به شکل هرچه هوشمندتر کرده است.»
راه پرداخت – رسانه فناوریهای مالی ایران
ثبت دیدگاه