کارخانه نوآوری رسانه راهکار مجری دو بخش نکستیشن و فروم حکمرانی سیزدهمین دوره از نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۴ است. این نمایشگاه که از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در پارک علم و فناوری پردیس برگزار میشود، شامل سه بخش نمایشگاهی، رویدادهای تجاری و ترویجی و رویدادهای آنلاین است و رویدادهای مختلفی از جمله استیج اینوتکس، نکستیشن، فروم حکمرانی در خلال این نمایشگاه برپا میشود. بخش نکستیشن با دبیری رضا جمیلی در محتوا و فروم حکمرانی با دبیری رضا قربانی در محتوا برگزار میشود. همچنین رسانههای راه پرداخت، عصر تراکنش و کارنگ حامی رسانهای اینوتکس ۲۰۲۴ هستند.
فروم حکمرانی و نکستیشن میزبان پنلها و ارائههای تخصصی از نمایندگان بخش خصوصی و دولتی است. فروم حکمرانی یک رویداد دو روزه است و رضا قربانی، مؤسس کارخانه نوآوری رسانه راهکار، دبیر رویداد فروم حکمرانی است. در این فروم حکمرانی قرار است به موضوعات فناوری و نوآوری از زاویه دید حکمرانی پرداخته شود. نکستیشن هم یک رویداد آیندهمحور است که در آن تلاش میشود روندها و ترندهای نوآوری را مورد بحث و بررسی قرار دهد. این رویداد شامل ارائه، سخنرانی و پنلهای مختلف است و رضا جمیلی، مدیر توسعه کسبوکار راهکار، دبیر محتوایی آن است.
برنامه زمانی و محتوایی نکستیشن و فروم حکمرانی اینوتکس ۲۰۲۴ را از اینجا میتوانید ببینید.
مروری بر موضوعات تخصصی در نکستیشن
نکستیشن ۲۰۲۴ میزبان بیش از ۱۰۰ فعال حوزه نوآوری و فناوری است که بیش از ۳۰ پنل و ارائه تخصصی را در این رویداد رقم خواهند زد. این سومین سالی است که رویداد سهروزه ایستگاه آینده در اینوتکس برگزار میشود. نکستیشن بهصورت کلی به تغییروتحول در زیست اجتماعی و اقتصادی و اثر فناوریهای جدید بر زندگی مردم میپردازد. ایستگاه آینده ۲۰۲۴ متمرکز بر آینده بازارها، صنایعی از جمله لندتک، لجستیک، هوش مصنوعی، خردهفروشی و بلاکچین است. همچنین به بررسی نقش متغیرهایی مانند نسل زد و برند کارفرمایی در این آینده، نقش شرکتهای بزرگ، ترندهای فناوری و تحولات آینده در اکوسیتسم نوآوری میپردازد.
نزدیک به ۲۰ پنل و ۱۲ ارائه تخصصی در رویداد نکستیشن اینوتکس ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد و بالغ بر ۸۰ نفر بهعنوان کارشناس و سخنران در آن به ارائه محتوا خواهند پرداخت.
رضا جمیلی، دبیر محتوایی ایستگاه آینده اینوتکس ۲۰۲۴ و مدیر توسعه کسبوکار راهکار در خصوص این رویداد عنوان کرد: «نگاه ما در نکستیشن امسال این بوده که برخلاف سالهای گذشته که درباره جذابیت فناوری و نوآوری صحبت میشده، کمی بحثها را زمینی و واقعی کنیم و متناسب با نیاز، مختصات، داشتهها و چالشهای اکوسیستم نوآوری ایران درباره آینده بحث کنیم.»
به اعتقاد جمیلی، برخی از «آينده»هایی که در حوزه فناوری و نوآوری دربارهشان بحث میشود، حداقل در حال حاضر نسبتی با ما ندارند و برای اکوسیستمی که درگیر مسائلی مانند سرعت اینترنت، مهاجرت منابع انسانی و کمبود نقدینگی است، موضوعاتی فانتزی به شمار میآیند.
نگاهی به روندهای روز دنیا در فروم حکمرانی
G-forum یا فروم حکمرانی یکی از بخشهای اینوتکس ۲۰۲۴ است که میزبان ۱۰ پنل تخصصی و بیش از ۳۰ کارشناس در قالب سخنران از بخش خصوصی و دولتی است. دبیر محتوایی این بخش رضا قربانی، همبنیانگذار کارخانه نوآوری رسانه راهکار است و این رویداد به موضوعات فناوری و نوآوری از زاویه دید حکمرانی میپردازد. فروم حکمرانی، روندهای جهانی بهروز را از زوایای نوین مورد بررسی قرار میدهد.
مباحثی چون تنظیمگری، حقوق رقابت در حوزههای نوآورانه، نقش فناوری در حکمرانی که در فروم حکمرانی موردبحث و بررسی قرار میگیرند. در این رویداد دوروزه بیش از ۳۰ صاحبنظر از نوآوری در تنظیمگری صحبت خواهند کرد.
رضا قربانی، همبنیانگذار کارخانه نوآوری رسانه راهکار و دبیر محتوایی رویداد فروم حکمرانی درباره این رویداد توضیح داد: «در این بخش از اینوتکس، نگاه ما این بوده که برای اولینبار در رویدادی که تا حدودی خود دولتیها میزبان آن هستند، از آنها صریح و بدون لکنت پرسشگری کنیم.»
قربانی ادامه داد: «در فروم حکمرانی میخواهیم راجعبه مسیر سیاستگذاری نوآوری و آسیبشناسی این حوزه صحبت کنیم و ببینیم در چه حوزههایی میتوانیم خطاهای گذشته را جبران کنیم و در چه حوزههایی این خطاها قابل جبران نیستند.»
به گفته قربانی یکی از محتواهای جذابی که در فروم حکمرانی برای اولینبار به آن پرداخته میشود، موضوع تقلب، سایبربولی و کلاهبرداریهای دیجیتال در پلتفرمهای ایرانی است که حقوق کاربر به راحتی در آنها تضییع میشود و هیچ کس هم پاسخگو نیست.
او ادامه داد: «در رویداد فروم حکمرانی برای اولینبار میخواهیم راجع به این موضوع صحبت کنیم که حقوق مصرفکننده در پلتفرمهایی مانند دیوار، شیپور، دیجیکالا، اسنپ و… چیست و به چه صورت پلتفرمها باید احراز هویت کنند و چگونه باید با ماجرای تقلب، سایبربولی و کلاهبرداریهای دیجیتال برخورد شود و بهطور کلی، مسئولیت پلتفرمها، کاربران و رگولاتور چیست.»
قربانی در پایان صحبتهای خود مطرح کرد: «ما در فروم حکمرانی آینده را هم دیدهایم و به این نگاه کردهایم که جاهایی مانند دبی یا اروپا به چه شکل نوآوری را تنظیمگری میکنند و برای آن قانون و نقشه راه مینویسند. در واقع در کنار نقد و آسیبشناسی مسیری که خودمان آمدهایم به این موضوع نیز توجه کردهایم که حکمرانی درست نوآوری چگونه میتواند باشد.»
علاقهمندان برای دسترسی به اخبار و محتواهای نمایشگاه اینوتکس میتوانند به سایت راه پرداخت، عصر تراکنش یا کارنگ مراجعه کنند.
راه پرداخت – رسانه فناوریهای مالی ایران
ثبت دیدگاه