طی ۷ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، شبکه بانکی کشور ۳۷۱۶ همت تسهیلات پرداخت کرده است که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، ۷۱۲.۸ همت (معادل ۲۴.۱ درصد) افزایش یافته است. از این مبلغ، ۸۴۳ همت به همراه بخشی از اعتبارات کارتهای بانکی، به مصرفکنندگان نهایی (خانوارها) اختصاص یافته که معادل ۲۴ درصد از کل تسهیلات است.
به گزارش روابطعمومی بانک مرکزی، از کل تسهیلات پرداختی ۳۶۷۱۶.۵ هزار میلیارد ریالی، ۲۸۲۷۷.۷ هزار میلیارد ریال (۷۷ درصد) به صاحبان کسبوکار و ۸۴۳۸.۸ هزار میلیارد ریال (۲۳ درصد) به خانوارها تخصیص یافته است. در مقایسه، این تسهیلات در ۷ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برابر ۲۸۴۷۸.۹ هزار میلیارد ریال بوده است که با تعدیلات، به ۲۹۵۸۷.۷ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
تسهیلات بخشهای اقتصادی
بیشترین سهم از تسهیلات پرداختی برای تأمین سرمایه در گردش بوده است که مبلغی بالغ بر ۲۱۷۷۲.۸ هزار میلیارد ریال و معادل ۷۷ درصد کل تسهیلات اعطایی به کسبوکارها را شامل میشود. همچنین ۳۱۴۱.۳ هزار میلیارد ریال (۳۷.۲ درصد از کل تسهیلات به خانوارها) به خرید کالای شخصی مصرفکنندگان نهایی تعلق گرفته است.
تأمین مالی بخش صنعت و معدن
در ۷ ماهه ابتدایی سال جاری، مبلغ ۹۱۱۶.۲ هزار میلیارد ریال از تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن برای تأمین سرمایه در گردش تخصیص یافته است، که این مبلغ معادل ۴۱.۹ درصد از کل تسهیلات سرمایه در گردش بوده و نشاندهنده اولویت بانکها در تأمین منابع مالی برای این بخش حیاتی در سال ۱۴۰۳ است.
تسهیلات خرد
از مجموع تسهیلات پرداختی، ۸۷۶۰.۵ هزار میلیارد ریال (۲۳.۹ درصد) به تسهیلات خرد (کمتر از ۳ میلیارد ریال) اختصاص یافته و ۴۸۹.۱ هزار میلیارد ریال نیز به صورت کارتهای اعتباری اعطا شده است. با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات خرد به ۹۲۴۹.۶ هزار میلیارد ریال، معادل ۲۴.۹ درصد از کل تسهیلات پرداختی میرسد. این میزان بهطور مستقیم به بخش خانوارها پرداخت شده و سهم این بخش را به ۲۴ درصد کل تسهیلات افزایش داده است.
ضرورت کنترل تورم و تقویت توان مالی بانکها
با توجه به فشار تقاضا و افزایش نقدینگی، لازم است که بانکها مسیر اعتباردهی خود را با ملاحظات مربوط به کنترل تورم ادامه دهند. تقویت توان مالی بانکها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه، کاهش تسهیلات غیرجاری، افزایش بهرهوری در تأمین سرمایه در گردش تولیدی، و تشویق بنگاهها به استفاده از بازار سرمایه برای تأمین مالی طرحهای اقتصادی، از اقدامات ضروری برای حفظ ثبات در بازار مالی و تحقق اهداف توسعهای است.
ثبت دیدگاه